woensdag, september 19, 2007

70-jarige vrouw die gazon liet verpieteren in de boeien geslagen

Een 70-jarige vrouw die de politie aan de deur kreeg omdat haar gazon bij gebrek aan water bruin was geworden, moest dinsdag voorkomen, niet alleen wegens verwaarlozing van haar tuin, wat als een overtreding geldt, maar ook wegens verzet bij haar arrestatie.


Toen Betty Perry weigerde haar naam te noemen aan de agent die zich op 6 juli bij haar vervoegde, besloot deze tot aanhouding over te gaan. Er volgde een worsteling, waarbij Perry op de grond viel en haar neus bezeerde. Ze zat vervolgens meer dan een uur in een politiecel.

"Ik vraag de burgers van Orem: wie van u zou het leuk vinden als uw overgrootmoeder met bloed en blauwe plekken en met handboeien om wordt meegenomen omdat ze haar gazon niet heeft besproeid?" vroeg Perry's advocate tijdens de zitting. "Laat politie en justitie weer een beetje normaal nadenken."

De burgemeester en de gemeenteraad van Orem, in de Amerikaanse staat Utah, boden hun verontschuldigingen aan en de politie gaf toe dat de situatie beter had kunnen worden aangepakt. Maar een onderzoek concludeerde dat de agent niets te verwijten viel en de zaak tegen Perry wordt volgende maand voortgezet.

Hoewel Perry op het moment van de arrestatie in haar huis woonde, was de waterleiding op haar verzoek voor negen maanden afgesloten. De gemeente biedt die mogelijkheid als bewoners langere tijd van huis zijn. (DePers)

Geen opmerkingen: