zaterdag, september 15, 2007

Honderden colafonteinen in Breda

Ongeveer 850 mensen veranderden zaterdagmiddag in Breda met behulp van wat Mentos-snoepjes een colafles in een colafontein. Op het Kasteelplein werd een poging gedaan het wereldrecord Mentos Geyser te breken. De jury van het Guinness Book of World Records moet het record nog goedkeuren, maar het ziet er volgens een woordvoerder van snoepfabrikant Van Melle Perfetti gunstig uit.

Het oude record was in de Verenigde Staten gevestigd en stond op 504. Afgelopen week bereikte de organisatie echter het nieuws dat er in Texas een nieuw record was gevestigd van 791 spuitende colaflessen. Met wat extra reclame is het de organisatie gelukt om genoeg deelnemers naar Breda te krijgen, vertelt een woordvoerder.

De Mentos Geyser wordt gecreëerd door een aantal Mentos-snoepjes in een fles cola te gooien. De reactie van de cola op het muntsnoepje creëert een fontein van vier tot vijf meter hoog.


bron: novum

Automobilist voor 30ste keer betrapt met alcohol


Tijdens een alcoholcontrole op de provinciale weg naar Eext liep de politie een oude bekende tegen het lijf.

Niet de eerste keer


Een 58-jarige man uit het Drentse gieten bleek een promille alcohol in zijn bloedbaan te hebben. Het was niet de eerste keer dat de man met een glaasje op achter het stuur werd betrapt; het was de 30ste keer.

Om het af te leren

omdat de man al tientallen keren werd gesnapt, werd dit keer - om het definitief af te leren - zijn auto in beslag genomen.


bron: rtl

Oostenrijkers vinden wurgslang onder auto

In Wenen was het even grote paniek.

Hefwerktuig


Voorbijgangers zagen in de wielkast van een auto een boa constrictor liggen. Na van de eerste schrik bekomen te zijn, waarschuwden ze de brandweer en de dierenbescherming. Die hadden een hefwerktuig nodig om de drie meter lange wurgslang te vangen.

Te groot

De boa was doodsbang en bood geen weerstand toen experts hem naar een dierenasiel brachten. Hoe de slang op straat terecht was gekomen, is niet bekend. Een agent dacht dat iemand het dier misschien als huisdier had gehad, maar dat het beest de eigenaar te groot was geworden. De boa constrictor komt normaal gesproken alleen voor in Midden- en Zuid-Amerika.


bron: rtl

Minder jongetjes geboren boven de poolcirkel

In kleine gemeenschappen ten noorden van de poolcirkel worden twee keer zoveel meisjes geboren als jongens. Dezelfde trend is zichtbaar in andere landen op het noordelijk halfrond, zoals Japan en de Verenigde Staten. Voor de eerste keer is het aantal pasgeboren meisjes daar hoger dan het aantal jongetjes.

Wetenschappers in het noorden van Rusland en Groenland die onderzoek doen bij de lokale Inuit-gemeenschappen, hebben nu bewijs gevonden dat het grote aantal pasgeboren meisjes een link heeft met giftige afvalstoffen. Hoewel de Noordpool op het eerste gezicht onaangetast lijkt, dient het als afvalputje voor de geïndustrialiseerde wereld. Het vervuilde water stroomt van de bewoonde wereld richting de Noordpool en eindigt in de voedselketen van de Inuit. Het gaat hierbij voornamelijk om brandwerende chemicaliën die gebruikt worden in producten, variërend van meubels tot mobiele telefoons.

De wetenschappers hebben op de Noordpool abnormaal hoge hoeveelheden van deze stof aangetroffen bij zeevogels, zeehonden en ijsberen. Precies de dieren waar de Inuit van leven. De problemen blijven niet beperkt tot de Inuit, maar doen zich ook in andere landen voor. Op bepaalde plaatsen in Canada valt dezelfde verschuiving tussen het aantal pasgeboren jongens en meisjes te zien. En ook de giftige wolk die in 1976 in Seveso in Italië ontstond, had grote gevolgen voor de geslachtsverdeling bij pasgeboren kinderen.


bron: de pers

Condooms voor 'snackseks'

ALPHEN AAN DEN RIJN - Condooms in een verpakking alsof het een pakje sigaretten is, maar vooral bedoeld om jongeren sneller te laten grijpen naar het condoom wanneer het moment daar is. Het bedrijf MoreAmore wil met een nieuw trendy verpakking jongeren aansporen toch vooral condooms te gebruiken.

Het zogeheten partypack is even groot als een pakje sigaretten en daardoor dus makkelijk mee te nemen - net als een condoom overigens. Het doosje bevat twee flapjes met elk een condoom, een sachet extra glijmiddel en een intiem reinigingsdoekje voor aan het begin of na het vrijen. „De intieme doekjes nemen lichaamsgeur weg en laten een zoet smaakje achter”, aldus Ineke Zijderveld van MoreAmore.

Met de komst van de nieuwe verpakking wijst Zijderveld op de zogeheten snackseks, de trend snel tot seks over te gaan. „Men gaat uit, ontmoet iemand en seks is geen enkel issue meer en vindt meestal nog dezelfde dag of avond plaats. Geen relaties, geen moeilijk gedoe. Seks is als een pilsje; men geniet ervan en ieder gaat zijns weegs.”

Het voornemen om een condoom te gebruiken is er volgens Zijderveld meestal wel, „maar in de hitte van de strijd wordt het vergeten of ze zijn gewoon niet voorhanden”. Om die reden maakte MoreAmore een speciale condoomverpakking met toebehoren voor de snelle seks.


bron: telegraaf

Vlaamse krijgt 's werelds eerste 'gps-hond'

BRUSSEL - Een hond die meer is dan een blindegeleidehond, die zijn baasje in opdracht naar het werk, het postkantoor en het café kan brengen. Dat is Tibe, 's wereld eerste 'gps-hond' uit het Vlaamse Bree.

Tibe is de hond van de visueel gehandicapte Anke Janssen (22). Zij liep bij haar geboorte hersenletsel op waardoor ze wel kan zien, maar de wereld ziet als door een koker. Zelfstandig de weg oversteken lukt daardoor niet. Anke kan ook geen afstanden inschatten en geen vaste routes onthouden. Ze heeft grote problemen met begrippen als links, rechts, boven en onder.

Maar leren, studeren en werken op het gemeentehuis in Bree kan ze prima, al moest altijd iemand haar naar het werk brengen. Daar vond haar oogarts een oplossing voor. Asielhond Tibe kreeg een speciale opleiding waardoor het dier Anke op haar commando naar het werk en weer terug kan brengen.

Zelf

Maar ook naar het postkantoor en naar taverne Cambrinus van Anke's oom weet Tibe de weg. "Ik zou het fantastisch vinden als ik er zelf alleen naar toe zou kunnen. Zelf, zelf, zelf. Dat is het belangrijkste!", zegt Anke zaterdag in Vlaamse kranten.

Haar oogarts benadrukt dat Tibe geen blindegeleidehond is, want die wordt gestuurd door de blinde zelf. "Bij iemand met Cerebrale Visuele Inperking (CVI) is het de hond die leidt, want de patiënt heeft geen oriëntatievermogen. Het dier moet dus zelfstandig kunnen beslisen welke route wordt gevolgd. Ook moet het dier z'n baasje kunnen kalmeren als die panikeert door een onverwachte hindernis op het parcours en vervolgens zelfstandig terug naar huis keren."


bron:nu.nl

Zelfmoord in nationaal karakter van de Vlaming

Zelfmoord is onderdeel van het 'nationaal karakter' van de Vlaming.

Professor

Die opmerkelijke conclusie trekt de Vlaamse professor Kees Van Heeringen van het Universitair Ziekenhuis Gent zaterdag in de krant Het Laatste Nieuws.

Doodsoorzaak

Zelfmoord komt in Vlaanderen twee keer zoveel voor als in Nederland, zo is gebleken uit onderzoek. Binnen Europa is alleen in Finland sprake van meer zelfdodingen. In Vlaanderen is zelfmoord de eerste doodsoorzaak bij mannen tussen de 30 en 45 jaar en de tweede bij jongeren.

Gebeurtenissen

Volgens Van Heeringen heeft dat te maken met de manier waarop Vlamingen omgaan met emotionele problemen. Vlaamse jongeren zeggen meer ingrijpende gebeurtenissen mee te maken in hun leven dan Nederlandse jongeren. Bovendien praten ze er minder over met familie, vrienden of hulpverleners. De Vlaming grijpt bij problemen eerder naar de fles, sigaretten of andere middelen.

Aanvaarden

"Mensen moeten leren te aanvaarden dat men zich slecht mag voelen en dat je dan hulp kan zoeken. Dit is onderdeel van het 'nationaal karakter'. Zoiets bestaat wel degelijk en het speelt een rol in deze problematiek", aldus Van Heeringen.

Evolutie

Wat volgens de Gentse professor ook een rol speelt is de snelle evolutie van Vlaanderen: in nauwelijks twee generaties van een arme, agrarische en katholieke samenleving naar een rijke en bijna volledig ontkerkelijkte maatschappij. Ierland, dat de afgelopen tien jaar nog veel sneller is geëvolueerd, kent eveneens een hoog zelfmoordcijfer. Ook de Baltische staten kennen dit verschijnsel.


bron: rtlnieuws

Aldi verkoopt notebook met virus

AMSTERDAM - De low-budget supermarktketen Aldi heeft laptops verkocht waar een virus op staat. Het gaat om notebooks van het merk Medion die voornamelijk zijn verspreid in Duitsland en

De Fabrikant van Medion heeft toegegeven dat er per abuis een virus met de naam 'Stoned Angelina' op de laptops met het typenummer MD96290 is aangetroffen.

Virusscanner

Het virus is meer dan dertien jaar oud en daarom niet erg schadelijk meer. Een goede virusscanner zal het virus meteen detecteren. Het bij de laptop meegeleverde antivirusprogramma kan het virus echter niet verwijderen.

Medion heeft inmiddels voor een herstel-dvd gezorgd, die het virus kan verwijderen. Het is niet bekend hoe het virus op de notebooks terecht is gekomen.

De notebooks van Medion zijn nog niet bij Nederlandse vestigingen van Aldi te koop.


bron: nu.nl

Man plet agent tussen auto's

AMSTERDAM - Een 26-jarige politieagent in opleiding is vrijdagavond zeer ernstig gewond geraakt aan beide benen. Een 43-jarige bestuurder uit Amsterdam reed de agent van achteren aan, toen hij iets in de kofferbak wilde leggen. Dat heeft de politie zaterdag laten weten.

De politie kreeg laat op de avond een melding dat er op de Tafelbergweg in Amsterdam een auto tegen een lantaarnpaal stond. Toen de agent ging kijken trof hij een 39-jarige man in dronken toestand aan. De agent hield de man aan en zette hem naast de politiewagen neer.

De agent maakte vervolgens ruimte op de achterbank. Toen hij de spullen in de achterbak legde, reed de 43-jarige bestuurder vermoedelijk zonder licht op hem in. Ook deze bestuurder had te veel gedronken. De bestuurder moest met letsel aan zijn gezicht naar het ziekenhuis. Beide bestuurders kenden elkaar niet.

De agent ligt nog ernstig gewond in het ziekenhuis.


bron: nu.nl

Pamela adviseerde Hans Klok zich hetero te noemen

Pamela Anderson heeft Hans Klok geadviseerd zich in Amerika voorlopig voor te doen als hetero. Dat vertelt de homoseksuele illusionist zaterdag in De Telegraaf.
Pamela adviseerde Hans Klok zich hetero te noemen

"'Je moet in Amerika de komende twee jaar gewoon hetero blijven', zei zij. 'Het nieuws dat je homoseksueel bent, valt in dit conservatieve land nu eenmaal anders dan bij jullie'", citeert Klok uit het gesprek dat hij had met de blonde actrice, die hem assisteert bij zijn 'Faster than magic'-show in Las Vegas.

In juni ontkende Klok in het Amerikaanse radioprogramma van Howard Stern homo te zijn toen de dj hem vroeg naar zijn geaardheid. "Ik ben hetero", antwoordde hij, waarop Pamela toevoegde dat zij en Hans al een paar keer gezoend hadden.

Volgens Klok weet de voormalige Baywatch-ster, die hij zijn 'marketingkoningin' noemt, precies hoe ze de media moet bespelen en aandacht moet genereren voor zijn show. "Hoewel dat nergens in haar contract staat, doet Pamela steeds heel knuffelig met mij. Ze ligt tegen me aan als we ergens naar toe gaan, zegt dat ze verliefd is op een grote blonde man die goed kan pokeren. En vertelt dan vervolgens dat ik zo goed kan pokeren", lacht hij. "Dat is Amerika hè. Show."


bron: novum

Regiorockers steunen 'Zwarte Rita' (Verdonk)

De rockers van de Achterhoekse Oxx-band hebben een nummer opgenomen ter ere van de donderdag uit de VVD-fractie verwijderde Rita Verdonk. In het nummer Zwarte Rita, 'van buiten hard, van binnen zacht', bezingen de regiorockers de manier waarop Verdonk 'zacht leidde met harde hand' en hoe zij 'zo mooi de cameraman aan kon kijken'.

De band wil het nummer uitbrengen op single. Tot die tijd is het voor twee euro te downloaden op de site van de band. De formatie laat weten dat de opbrengst daarvan voor de helft wordt gestort in de kas van Verdonks volgende verkiezingscampagne.

Verdonk werd donderdag door fractievoorzitter Mark Rutte uit de Kamerfractie gezet. Dat gebeurde na verschillende incidenten waarbij Verdonk zich volgens een meerderheid van de fractie niet aan afspraken had gehouden. Vermoedelijk zet ze haar loopbaan in de politiek voort in een eenmansfractie in de Tweede Kamer.


bron: novum

vrijdag, september 14, 2007

Liever inkt dan limonade

Kinderen kunnen soms hele vreemde voorkeuren hebben...

Vroeg


Willen andere kinderen cola of chocomel, een negenjarig jongetje uit China drinkt het liefst inkt, douchegel en toiletwater. 't Zat er al heel vroeg bij hem in, aldus zijn ouders.

65 kilo


Eerst dachten de ouders dat de jongen - die inmiddels 65 kilo weegt - zijn smaak kwijt was. Maar toen de moeder een inktpotje met een vies, bitter kruidendrankje vulde, vond het kind dat niet te drinken. Hij wou inkt! Douchegel of toiletwater mochten eventueel ook.

Ziekenhuis


Na jarenlang ziekenhuisbezoek gaat een dokter van een speciaal medisch centrum de jongen nu leren dat sommige stoffen niet goed voor hem zijn. Maar wist u dat je van inkt dík wordt...?


bron: rtl

Beroving op kersenkraam opgelost

Met de aanhouding van twee vrouwen van 17 en 23 jaar uit de gemeente Lingewaard en een 28-jarige Nijmegenaar denkt de Elster politie de beroving op een kersenkraam in Elst eind juni van dit jaar te hebben opgelost. De twee vrouwen bleken de beroving zelf in scène te hebben gezet. De Nijmegenaar wordt ervan verdacht behulpzaam te zijn geweest door sporen weg te maken.

De 17-jarige verdachte deed eind juni aangifte nadat ze in een kersenkraam aan de Rijksweg-Zuid zou zijn beroofd door twee mannen op een scooter. Volgens de vrouw was onder bedreiging van een mes of iets wat daarop leek de dagopbrengst van de kraam meegenomen. Een getuigenoproep van de politie leverde destijds geen reacties op. Bij nader onderzoek kwam het slachtoffer uiteindelijk zelf als verdachte in beeld. Nadat ze daarover aan de tand was gevoeld bekende ze het verhaal samen met de 23-jarige te hebben verzonnen. De dagopbrengst zouden ze zelf in eigen zak te hebben gestoken. Van twee mannen op een scooter bleek geen sprake. De Nijmegenaar zou een tas met spullen en een geldbakje hebben weggemaakt.


bron: LaatsteNieuws.nl

Hanen en kippen zorgen voor overlast

AMSTERDAM - Wilde kippen en hanen zorgen voor een groeiende overlast in delen van Amsterdam. Onder andere in de Molenwijk in Amsterdam-Noord, de Schimmelbuurt in Oud-West en in stadsdeel Westerpark hebben bewoners geklaagd over loslopend pluimvee.

De hanen en kippen beschadigen planten in tuinen, graven gaten in de grond en zorgen voor een stank van rotte eieren. Hanen houden bewoners door het gekraai uit hun slaap.

Stadsdelen benaderen de Dierenbescherming in Amsterdam steeds vaker om de beesten te vangen, liet een woordvoerster donderdag weten. ,,Als je niets doet, zitten er binnen een jaar een paar honderd.'' De Dierenbescherming is dringend op zoek naar opvangadressen voor hanen en kippen.

Het gaat volgens de Dierenbescherming vaak om dieren die gedumpt zijn. Ze worden gevoerd door mensen die ze leuk of zielig vinden. Doordat kippen en hanen zich snel kunnen voortplanten, kan een populatie explosief groeien, met de daarbij horende overlast tot gevolg. Ook het nestbeheer is moeilijker dan bij bijvoorbeeld ganzen. ,,Eieren van kippen zijn moeilijk te vinden'', aldus de woordvoerster.

Het pluimveeprobleem is volgens de Dierenbescherming iets van de laatste tijd, door het toenemende bewustzijn over dierenwelzijn en de komst van de Partij voor de Dieren. ,,Mensen maken zich er meer druk om. In het verleden huurde een stadsdeel een ongediertebestrijder in. Die ving de kippen en hanen en bracht ze naar de poelier.''

Bewoners van de dichtbebouwde Schimmelbuurt in Oud-West kregen deze week een brief van het stadsdeel, waarin staat dat loslopende hanen en kippen niet meer zijn toegestaan. Op dit moment lopen daar vijf groepen van ongeveer zestien kippen met kuikens en meerdere hanen los in de straten en tuintjes.


bron: ad

Dievegge vlucht en vergeet kind

UTRECHT - Een winkeldievegge raakte woensdagmiddag dusdanig
in paniek toen ze werd aangehouden, dat ze haar kind achterliet.
Het kind bleef achter in een winkel aan de Bakkerstraat waar
haar moeder kleding had gestolen.

De Utrechtse vrouw werd door de politie en winkelpersoneel
achtervolgd en even verderop op de Mariaplaats aangehouden.
Het kind kon al na enkele minuten worden afgehaald door politie
of familie.

De 39-jarige vrouw bleek een groot aantal gestolen kledingstukken
bij zich te hebben, afkomstig uit verschillende winkels.


bron: ad

Inbreker belt urenlang met sekslijnen

Een inbreker in Nieuw-Zeeland was alleen uit op dure spullen.
Hij wilde ook graag even bellen...

Slapen
De man sloeg zijn slag bij een 85-jarige vrouw, die lag te slapen.
Hij nam onder meer een televisie, een fototoestel en de telefoon
mee.

Sekslijnen
Twee weken later kreeg de bejaarde nog een financiële klap: de
telefoonrekening.
De man bleek acht keer urenlang te hebben gebeld met sekslijnen.
De man is inmiddels aangehouden; hij is al eerder gepakt voor
hetzelfde vergrijp.


bron: rtl

Man voert langste telefoongesprek

Een man uit Cornwall in Engeland die
al het record voor het langst wakker
blijven (elf dagen) op z'n naam heeft
staan,heeft een nieuwe uitdaging
bedacht:het langste telefoongesprek.

Het oude record staat op 39 uur en daar
wil Tony Wright overheen.Hij hangt aan
de lijn met een supermarkt in Londen.
Daar voeren klanten gesprekken met hem
van ieder 20 minuten.

"Mijn stembanden heb ik de afgelopen
weken flink getraind",zei Tony (42).
"Ik heb er een goed gevoel over".Voor
elk uur dat 'ie aan het bellen is,
doneert de supermarkt 100 pond (136
euro) aan het Britse Rode Kruis.


bron: nos-tt

Jongen met moersleutel naar bed

Een achtjarig jongetje uit Manchester
was met wat gereedschap aan het spelen,
toen 'ie ineens z'n vinger niet meer
uit de moersleutel kon krijgen.

Luke durfde niets tegen z'n moeder te
zeggen omdat hij het zelf ook wel een
beetje stom vond.En dus ging hij met
het ding aan z'n vinger naar bed.Maar
de volgende ochtend had 'ie zoveel pijn
dat zijn moeder hem met moersleutel en
al naar het ziekenhuis bracht.

Omdat het de artsen ook niet lukte om
't gereedschap van z'n vinger te halen,
werd de brandweer erbij gehaald.Na twee
uur,een ijzerzaag en lachgas om het te
verdoven,was Luke eindelijk bevrijd.


bron: nos-tt

Gokpaleis schrikt schildpadden af

Voormalig supermodel Naomi Campbell
wil een exclusief casino bouwen voor
de kust van Kenia.Het casino gaat het
'Billionaires resort' heten en wordt
een echt casino met alles erop en
eraan,inclusief knipperende lichtjes.

Milieu-actvisten en mensen uit de buurt
zien het casino niet zitten.Het wordt
vlak bij een schildpaddenreservaat
gebouwd.En schildpadden houden niet van
luxe casino's met knipperende lichtjes.
Dan paren ze niet meer.

De Maritieme Vereniging in Kenia denkt
dat de komst van het casino vele jaren
hard werk voor het behouden van de
schildpadden zou verwoesten.


bron: nos-tt

Italianen zeggen basta tegen pasta

De Italianen worden niet voor niets
spaghettivreters genoemd.Er gaat geen
dag voorbij dat er geen fusilli,penne,
tagliatelle of macaroni op het menu
staat.Maar vandaag even niet.

De Italianen protesteren tegen de hoge
pasta-prijzen in de winkels.Die zijn
namelijk met 27 procent gestegen.Dit
komt doordat tarwe,waar pasta van wordt
gemaakt,de laatste tijd veel duurder is
geworden.

De Italiaanse consumentenbond vindt het
belachelijk en roept mensen op vandaag
geen pasta te kopen in de winkel.Of ze
thuis ECHT geen bordje spaghetti maken,
is natuurlijk niet te controleren.


bron: nos-tt

donderdag, september 13, 2007

Mannen maken zich meer zorgen over kleine penis dan vrouwen

Het cliché dat vrouwen meer geïnteresseerd zijn in de persoonlijkheid en het uiterlijk van een man dan in de grootte van zijn penis, terwijl mannen zich soms fixeren op die grootte, zelfs als ze perfect normaal gebouwd zijn, wordt nu bevestigd door een onderzoek van het Britse Porterbrook Clinic and Royal Hallamshire Hospital, Sheffield, dat gepubliceerd is in het vakblad BJU International (juni 2007). Uit enquêtes bij meer dan 50.000 heteroseksuele mannen en vrouwen blijkt dat 85% van de vrouwen tevreden is over de grootte van de penis van hun partner, terwijl slechts 55% van de mannen tevreden zijn. Volgens het onderzoek hebben mannen doorgaans een beter zelfbeeld en een groter seksueel zelfvertrouwen als ze een groter dan gemiddelde penis hebben, terwijl voor vrouwen groter niet noodzakelijk beter is.
De studie bracht een aantal gegevens samen uit meer dan 50 internationale onderzoeken:
• De gemiddelde penis in erectie heeft een lengte van 14-16 cm en een omtrek van 12-13 cm;
• 66% van de mannen zegt een normale penis te hebben, 22% zegt een groter dan normale en 12% een kleinere penis te hebben. Het percentage mannen met een normale penis dat klaagt over een te kleine penis is groter dan het percentage klagers dat effectief een kleine penis (minder dan 7 cm lang) heeft. Mannen die klagen over een te kleine penis refereren vaak naar afbeeldingen in tijdschriften;
• Homoseksuele mannen zouden gemiddeld een iets grotere penis hebben dan heteroseksuele mannen;
• Er bestaan nauwelijks rasverschillen, met uitzondering van mannen uit Korea die gemiddeld een kleinere penis hebben.


bron: gezondheid.be

Sporten zonder pijnlijke borsten

Borsten van actieve vrouwen bewegen heel anders dan gedacht, zo blijkt uit Brits onderzoek. De resultaten moeten leiden tot de ontwikkeling van een intelligente beha.
Dertig jaar na de lancering van de sportbeha maakt de Britse wetenschapper Joanna Scurr de resultaten bekend van de eerste grondige studie naar de biomechanica van de borst. 'De afgelopen twee jaar heb ik zeventig vrouwen van verschillende leeftijden en achtergronden onderzocht in mijn laboratorium', aldus Scurr. 'Acht sensoren op hun tepels, schouders, heupen en sleutelbeen registreerden de beweging van hun borsten tijdens verschillende vormen van activiteit. Van wandelen, lopen en joggen tot springen. Op die manier konden we voor het eerst wetenschappelijk vaststellen dat een borst niet alleen op en neer beweegt.' Tijdens het wandelen blijken de borsten evenveel op en neer, naar voren en naar achteren en van de ene naar de andere kant te bewegen: het gaat om exact 33 procent voor elk. Scurr: 'Joggen of lopen verandert die beweging: 51 procent naar boven en beneden, 22 procent van links naar rechts en 27 procent naar voren en achteren. De borsten bewegen in een achtvorm.'

Scurr constateerde ook dat borsten meer bewegen dan gedacht. 'Tot maximaal 21 centimeter, vijf centimeter meer dan vroeger onderzoek aantoonde. De beweging neemt toe met de leeftijd.'

De meeste vrouwen die sporten, ervaren pijn aan hun borsten. 'Het pijnlijkst blijkt het joggen zonder beha', weet Scurr. 'Met beha vermindert de beweging van de borsten van een vrouw met een A-cup met 53 procent, met een G-cup met 55 procent. Zelfs met beha hebben veel vrouwen pijnlijke borsten: sportbeha's en zeker gewone beha's houden geen rekening met de biomechanica van de borst.'

Scurr ontdekte een opmerkelijk verschil in soorten sportbeha's. 'Bij alle vrouwen -van A- tot G-cup- vonden we hetzelfde: het meest geschikt zijn beha's die inkapselen en elke borst afzonderlijk in een eigen cup ondersteunen. Beha's die samenpersen, zijn minder efficiënt. Ze duwen de borsten tegen de ribben, maar verminderen vooral het op en neer bewegen.'

Scurr werkt aan een databank rond de mechanica van de borst. 'Mijn onderzoek moet uitgroeien tot de belangrijkste informatiebron ter wereld rond dit onderwerp en tot een nieuw soort beha, vervaardigd van 'intelligent' materiaal.'

Bron: Het Volk

Koppel verblijft 22 jaar in hotelkamer

AMSTERDAM - Een bejaard stel verblijft al 22 jaar in dezelfde hotelkamer nabij Newark. Het hotel heeft de kamer vernoemd naar het koppel.

Dit meldt de BBC. De 79-jarige David Davidson en zijn 70-jarige vrouw Jean verkozen het hotel boven hun eigen appartement, omdat het beter toegankelijk is voor de in een rolstoel zittende Jean.

Het verblijf in het hotel heeft het stel tot nu toe ongeveer 145.000 euro gekost. Door een jaar van te voren te boeken is de kamer wel goedkoper dan normaal.

Schoonmaker

"We hebben onze persoonlijk schoonmaker in het hotel. Veel beter krijg je het niet", aldus David.

De hotelketen waarin het stel verblijft zegt te weten dat het loyale klanten heeft, maar "de Davidsons zijn uniek. Hun kamer heet daarom nu de Davidsons Suite."


Bron: NU.nl/Heleen Haverkort

Verliefde Cambodjaan injecteert vrouw met eigen bloed

AMSTERDAM - Een 22-jarige Cambodjaan wordt ervan verdacht een vrouw op wie hij verliefd is met zijn bloed te hebben geïnjecteerd, om het idee te hebben dat hij dicht bij haar was. Dat heeft de Cambodjaanse politie, die de man heeft gearresteerd, woensdag gemeld.
Inertia

De man werd volgens de politie in 2004 verliefd op de nu 21-jarige vrouw, bij wie hij toen in de klas zat, maar de liefde was niet wederzijds. "Hij bedacht dat als hij niet met haar kon trouwen, in elk geval zijn bloed zich in haar lichaam zou kunnen bevinden", zei politiewoordvoerder Tan Sophal.

Injectiespuit

Toen de vrouw onlangs van school naar huis liep kwam de man op haar af en stak hij een injectiespuit met zijn bloed in haar zij.


Bron: Novum

Bij steekt borstimplantaat leeg

AMSTERDAM - Een bijensteek is het borstimplantaat van een Taiwanese vrouw fataal geworden. Toen een bij de vrouw in haar rechter namaakborst stak, liep het implantaat langzaam leeg.

De 31-jarige vrouw uit Miaoli reed op haar motor toen het insect haar aanviel. Ze droeg een laag uitgesneden jurk, waardoor het beest rechtstreeks haar decolleté kon invliegen.

Mager

De borst liep gedurende twee dagen compleet leeg. Volgens de behandelend chirurg zou dat niet mogen gebeuren bij een borstimplantaat. "De vrouw is erg mager, daardoor kan de huid van haar borsten zo dun zijn dat er gemakkelijk doorheen te prikken is", aldus de arts.

De vrouw heeft inmiddels een nieuw implantaat, maar moet van de arts wel oppassen voor dunne naalden in de buurt van haar borstpartij.


Bron: NU.nl/Mitra Nazar

woensdag, september 12, 2007

Nieuwe start dan maar ?

Na een tijdje niets met deze blog gedaan te hebben,
vond ik het weer eens tijd worden.

Alle oude berichten verwijderd, tijd voor een nieuwe start...