maandag, september 17, 2007

Schandaaltoilet trekt toeristen

Het toilet waar de Amerikaanse senator Larry Craig werd gearresteerd voor het bedrijven van seks met een man, is in trek bij toeristen. Dat meldt de directie van het vliegveld van Minneapolis, waar Graig in juni werd betrapt.

Craig, die als republikein de staat Idaho in de senaat vertegenwoordigt, bekende in augustus schuld voor ongepast gedrag, maar probeert die bekentenis nu weer in te trekken. Afhankelijk van de uitkomst van de zaak houdt de senator de mogelijkheid open om zijn eerdere beslissing om in september af te treden terug te draaien.

Craig werd op 11 juni gearresteerd door een undercover politieagent. Het lijkt erop dat toeristen die er langskomen de verleiding niet kunnen weerstaan om de 'plaats delict' even te bekijken. "We moesten even stoppen en het toilet bekijken," bekende een vrouw uit Minneapolis, die met haar man onderweg was naar Guatemala.

Een in de buurt van het urinoir werkende schoenpoetser spreekt van "gekte". "Er gaan veel mensen naar binnen om foto's te nemen, van de toileteenheden en de deur."


De politicus, die bekend is om zijn vijandige stellingname tegen homorechten en een getrouwde vader van drie kinderen, houdt vol dat hij niet homoseksueel is. Hij zegt dat de politie zijn gedrag op het vliegveld verkeerd heeft weergegeven. (DePers)

Geen opmerkingen: