woensdag, september 19, 2007

Provincie let scherp op illegale pomp Jorritsma

ALMERE - De provincie Flevoland houdt de druk op de ketel wat betreft de illegale waterpomp van burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere. De situatie moet voor 1 mei 2008 worden aangepast, maakte de provincie woensdag bekend. Om dat te bereiken zet het provinciebestuur het middel van de bestuursdwang in.

De familie Jorritsma pompt grondwater op voor een warmte-installatie in hun tuin. Het provinciebestuur verbood dat en wees in juli het bezwaarschrift van Jorritsma af. De familie en ook de gemeente Almere vinden dat het milieuvriendelijke aspect zwaarder moet wegen dan de gevolgen voor het drinkwater.

Volgens de provincie Flevoland vervalt het handhavingsbesluit zodra de huidige grondboringen worden afgedicht. Jorritsma heeft in augustus al laten weten dat zij niet in beroep gaat tegen de afwijzing van haar bezwaarschrift. De familie is van plan om alternatieven te zoeken voor de warmte-koude opslaginstallatie.

Uit onderzoek van de provincie is gebleken dat Jorritsma zeker niet de enige bewoner van de Almeerse wijk Overgooi is, die grondboringen heeft verricht. Wijkbewoners krijgen in oktober daarom te maken met aanvullend onderzoek naar bodemverstoringen, soms tot tien meter diep. De boringen, waarvoor een vergunning is vereist, zijn ten behoeve van beregeningsinstallaties of warmte-koude opslagsystemen. (Telegraaf)

Geen opmerkingen: