donderdag, september 20, 2007

Talenten FC Emmen verdacht in zedenzaak

Drie talentvolle jeugdspelers uit de A1 van profvoetbalclub FC Emmen zijn zaterdagavond door de politie gearresteerd. Het trio wordt verdacht van een zedenmisdrijf.


Een 16-jarig meisje is zaterdagavond in de buurt van het station in Emmen door een groep jongens seksueel misbruikt. Een getuige, die tevergeefs probeerde tussenbeide te komen, waarschuwde de politie, meldt Dagblad van het Noorden. De politie arresteerde hierop de drie jongens van 16 jaar en 17 jaar oud. Het drietal komt niet uit Emmen.

Politiewoordvoerdster Venema laat weten dat het slachtoffer tenminste één, en mogelijk meer, van de verdachten kent. Venema sluit de komende dagen overigens nieuwe aanhoudingen niet uit.

Het slachtoffer, van wie de politie uit privacyoverwegingen de woonplaats niet prijsgeeft, zegt dat zij tegen haar zin seksuele handelingen bij een aantal jongens heeft moeten verrichten.

De politie zette zaterdagavond het gebied, in de directe omgeving van de villa Anna Jacoba aan de Stationsstraat, met linten af. Ook werd onder meer in de tuin van het huis een uitgebreid sporenonderzoek gedaan. De volgende dag is een buurtonderzoek verricht en zijn verklaringen van diverse getuigen opgenomen.

In een deel van het stationsgebied hangen veiligheidscamera's. De politie beschikt inmiddels over de opgenomen beelden van zaterdagavond. Mogelijk dat het slachtoffer en de verdachten daar op te zien zijn.

Bij FC Emmen, zo zegt een woordvoerder van de club, geldt een protocol van voorschriften en gedragsregels. Mocht blijken dat de verdachten zich inderdaad aan het zedendelict schuldig hebben gemaakt, dan worden ze geroyeerd. (Telegraaf)

Geen opmerkingen: