donderdag, september 20, 2007

Zwaar verwaarloosde katten en honden in woning

SIMPELVELD - Tientallen zieke katten en honden zijn dinsdagmiddag in beslaggenomen. De politie trof de 37 katten en vijf honden in een woning in het Limburgse Simpelveld.


De dieren zaten in hun eigen uitwerpselen en hadden al jaren geen daglicht meer gezien. Muizen en ratten liepen over de vensterbanken en in het hele huis stonden tientallen vuilniszakken vol afval.

In overleg met de gemeente is besloten het pand te sluiten en in zijn geheel te ontsmetten. De bewoners zijn met een proces-verbaal op zak bij familie ondergebracht, de dieren in het asiel.

De PVV vraagt in schriftelijke vragen aan de ministers Ernst Hirsch Ballin (Justitie) en Gerda Verburg (Landbouw) naar aanleiding van deze zaak om zwaardere gevangenisstraffen en een levenslang verbod op het houden van dieren. (Telegraaf)

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ben er mee eens dat ze gevangenis straf krijgen.
En zekers geen dieren meer mogen onderhouden.
Laat ze als straf erbij geven door zulke mensen in een dierenasiel hard te laten werken voor t leed wat ze de dieren hebben aangedaan.

Anoniem zei

laat ze maar eens voorbeeld aan Amerika nemen daar zijn tenminste echte straffen voor dit soort zaken.Het is toch belachelijk dat dit allemaal maar ongestraft kan in Nederland.Neem nou dierenmishandeling of sex met dieren. Dat is nu eindelijk aangepakt..maar dan nog.Morgen beginnen ze gewoon weer opnieuw,en waarom omdat ze dat mogen van de regering..

Anoniem zei

dat se een verbod krijgen om dieren te mogen houden tot hier toe,maar een gevangenisstraf vind ik wel iets te vergaaand se!!!