dinsdag, september 18, 2007

Voetbalclub HSV bouwt begraafplaats voor fans

Ware voetbalfans blijven hun club trouw tot de dood, maar voor de supporters van de Duitse topclub HSV is dat niet genoeg. De Hamburgse voetbalclub legt naast het stadion een begraafplaats aan voor zijn meest devote volgelingen.

De clubleiding legde zondag de eerste steen voor het grafveld, dat een toegangshek krijgt in de vorm van een voetbaldoel. De eerste begraafplaats voor voetbalsupporters in Duitsland is maar enkele meters verwijderd van het Nordbank Arena stadion, waar de club van Rafael van der Vaart zijn thuisduels afwerkt.

De begraafplaats biedt volgens HSV-bestuurder plaats aan 300 tot 500 graven, waarvan er al 15 gereserveerd zijn. De fans die een plekje op de 'heilige grond', moeten nog wel even wachten met doodgaan; volgend jaar is het veld klaar voor ter aarde bestellingen.

Fans van het Engelse Everton kunnen hun as al langer laten begraven naast het voetbalveld. Volgens HSV kunnen verder alleen supporters van de Argentijnse club Boca Juniors zich laten begraven naast het stadion. (DePers)

Geen opmerkingen: